Weather Kusadasi
°C

BÖLGESEL LEZZETLER

Kuşadası'nda Geleneksel Bir Yemek: Gözleme


Gözleme, Kuşadası'nda her turistin mutlaka denemesi gereken geleneksel bir yemek. Gözleme, bir hamur işidir ancak çok ince hamurundan dolayı düşük kalorilidir. Gözleme çeşitli iç malzemeler ile pişirilir. Bu malzemeler patates püresi, ıspanak, peynir ve diğer sebzeler olabilir. Ayrıca bazı insanlar çikolatayı da tercih edebilir.

Gözleme, Kuşadası ve Türkiye'de geleneksel bir besindir. Aynı zamanda bir Türk sokak yemeğidir. Türk kadınlarının yuvarlak şekilli fırının yanında oturduğunu görebilirsiniz. Top şeklindeki hamurları yuvarlarlar ve sonra yuvarlak şekilli bir ince hamur oluştururlar. Sonra hamurun yarısına dolguyu eklerler. Hamurun diğer yarısını örterek fırın üzerinde pişirirler.

Türkiye'ye gelen turistler bu sokak yemeklerini çok seviyor ve genellikle geleneksel Türk yemeği gözleme diyorlar. Gözleme, mayasız pişirilen ince bir ekmektir. Gözleme mayasız pişirilir, bu nedenle düşük kalorilidir ve sağlıklı bir atıştırmalık veya fast-food olabilir.

Gözleme, ayran ile servis edilir ve bunu Kuşadası'nda kafe, restoran ve sokaklardaki diğer yerlerde bulabilirsiniz. Gözleme, Türkiye'de çok sağlıklı bir fast food olabilir çünkü ucuz ve kolayca bulabilirsiniz. Kafelerde restoranlardan daha ucuz olabilir.

Türkiye'de ve Kuşadası'ndayken, geleneksel Türk yemeklerini denemek için tereddüt etmeyin. Türk mutfağı çok zengin ve sebzelerle yapılan yemekleri, sağlıklı yiyecekleri ve sağlıklı atıştırmalıkları çok bulabilirsiniz. Gözleme, Kuşadası'nda geleneksel bir yemek olmasına rağmen, geleneksel lezzetlerden sadece biri.

“Sulu Somun” Ramazan Pide Kadar Lezzetli Bir Alternatif


Ramazan boyunca, herkes “iftar” için sıcak bir Ramazan pidesi alıp, üzerine tereyağı koyup, bütün parçayı bir saniyede yemeden önce büyüleyici kokunun tadını çıkarıyor. Rüya gibi görünse de, Ramazan pidesini yemek bazıları için bir kabustur. Ramazan pidesi genellikle midede ağır gelir ve yiyen kişiyi rahatsız eder. Ayrıca, başka bir şey yemeden önce kendinizi tok hissetmenizi sağlar, bu Ramazan döneminde bir sorun, çünkü vücudunuza gün boyunca ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri ve vitaminleri almak için çok sınırlı bir zamanınız var.

Ramazan pidesi kadar tatlı ve lezzetli bir alternatifimiz olması iyi bir şey. Hamur mayası ekmeği “ekşi mayalı ekmek” yüzyıllardır tüketilir ve bu olağandışı ekmek, normal ekmek ve Ramazan pidesinde kullanılan taze mayanın “ekşi maya” yerine fermente maya ile yapılır. Hamur mayası ekmekleri, mayalı benzeri bir hamur başlatıcısını kullanarak onları yükseltir ve lezzetlerini arttırır. Hamur mayası başlangıç ​​maddesinin bir kısmı ekmeğin malzemeleriyle karıştırılırken, kalan kısım gelecek partilerde kullanılmak üzere daha fazla un ve suyla “bekletilir”. Hamur ekmeğini eşsiz yapan şey, bir haftadan daha uzun bir süre dayanmasıdır. Hamur mayası ekmeğinin bir diğer eşsiz özelliği, diğer ekmekler gibi makinelerle değil, fırıncılar tarafından elle de yoğrulması ve bol suyla karıştırılmasıdır.

Türkiye'de hamur mayası ekmeği, özellikle kırsal alanlarda oldukça yaygındır. Fırıncı Mehmet Atlı ve oğlu, Giresun bölgesindeki dükkanlarında her hafta ekşi ekmek pişirmeye devam eden iki kişidir.

Atlı ailesinin dükkanlarında kullandığı maya, 150 yıldan uzun süredir var olduğu bilinmektedir. “Bu mesleği [fırınlamayı] babamdan öğrendim. Dedem de fırıncıydı. Burada haftada bir kez taş sulu fırında ‘sulu somun’ (‘ıslak ekmek’) denilen mayalı ekmek pişiriyoruz. Bu ekşi mayanın kökenleri dedemin zamanına dayanıyor ”dedi.

Ayhan Atlı, bu ekmeği sadece Giresun'da satmadıklarını, aynı zamanda Türkiye'deki diğer illere de gönderdiklerini söyledi. Fırıncı ekmeği sağlık profesyonellerine ve diyetisyenlere de gönderdiklerini iddia eden oğul, “Giresun'da sulu ekmeği pişiren tek fırın biziz. Haftada bir kez pişiriyoruz, yediğimiz normal ekmeklere göre hamuru hazırlamak oldukça zor. Hamur mayası ekmeği 7 ila 8 kilogram arasındadır. Bazen müşterilerin talebine göre parçalar halinde satıyoruz. Bu ekmeği kargo şirketleri aracılığıyla diğer illere de gönderiyoruz. ”

Sıcak Günlerde Soğuk Brew Kahve İle Düştü
Kuşadası hoş bir Ege iklimine sahiptir, ancak bazen hava çok sıcak olabilir. Yazın bu sıcak günlerinde, bazıları soğuk bir içecek, soğuk bir banyo veya serinletici bir denizde yüzmeyi tercih eder. Sıcaklığı yenmek için farklı bir şey denemenizi öneririz. Soğuk demlenmiş kahve, seveceğiniz harika bir soğuk kahve tarifi.

Daha önce bir fincan soğuk kahve denemiş olabilirsiniz, ancak basit tarifimiz kadar lezzetli bir şey. Bu buzlu kahvenin içeceği evde hazırlanacak kadar kolaydır. Tek ihtiyacınız olan bir Fransız basın kahve makinesi, bir “kafeterya” ve en sevdiğiniz kahve harmanı. Bu yöntemi bir kere iyi yakaladığınızda, farklı kahve karışımlarını deneyebilirsiniz.

O kahvenin en önemli yanı bir kere yaptığınızda saatlerce tadını çıkarabilirsiniz. Yani, her gün yenisini yapmak gerekmez. Soğuk demlenmiş kahveye ayrıca soğuk pres kahve de denir. Ancak soğuk demleme kahvenin sadece buzlu kahve olmadığını bilmelisiniz.

Sıcak Yaz Günlerinin Kurtarıcısı : COLD BREW


Soğuk demleme kahve yapmak gerçekten çok hoş bir iştir. Kahve içerken kendinizi rahat hissederseniz, soğuk demleme kahve de hazırlayarak kendinizi rahat hissedebilirsiniz. Öncelikle, soğuk demleme hazırlama yöntemini bilmelisiniz. Soğuk filtrelenmiş su, ince öğütülmüş kahve ve biraz sabır gerekir.

Harika bir soğuk demleme kahve içmek için, kahve çekirdeklerini ince bir şekilde öğütmeniz gerekir. Öğütme işleminden sonra kahveyi Fransız presine koymanız gerekir. İyi bir soğuk demleme elde etmek için dörde bir oranının kullanılması önerilmektedir. Örneğin, bir fincan kahve ve dört fincan soğuk filtrelenmiş su ekleyebilirsiniz. Mesele şu ki, Fransız presine filtrelenmiş soğuk su eklemelisiniz ve kahvenin doymuş olduğundan emin olmalısınız.

Fransız presine bir karışım yaptıktan sonra karıştırın ve buzdolabında 12 - 14 saat bekletin. İşlemin sonunda buzdolabından çıkarın ve filtreye basın. Bir kavanozun içine koyun. İstediğinize göre biraz süt ekleyebilirsiniz. Bu kahve on iki ila on dört saat boyunca içmeye hazırdır. Afiyet olsun!

 

FOTOĞRAF GALERİSİ

BÖLGESEL LEZZETLER

Sosyal Yaşam

Kuşadası nda

sub

Etkinlikler

Yaklaşan Etkinlikler

Haberler

Kuşadasından Güncel Haberler

VİDEOLAR

Interview about Kuşadası / They Love Kuşadası / Belgium

Interview about Kuşadası / They Love Kuşadası / Türkiye

Turlar
varSüleyman Demirel Bulvarı Ticaret Odası No:2 Kuşadası AYDIN • T. +90 256 612 70 72 • F. +90 256 612 70 72 • info@koder.org.trkusadasi-live1trYükleniyor.. Lütfen bekleyiniz. 195regional-tastes1regional-tastes,,195ANTALYAsub DEVAMINI GÖRyok